De perfecte Japanse tafelgrill

In Nederland zijn we dol op steengrillen of gourmetten. Het is ook gewoon lekker gezellig om wat vlees, vis of andere lekkere dingen op de grill te knallen en ondertussen bij te kletsen. Omdat we zo van dit concept houden wint de Japanse Shichirin-grill snel aan populariteit in Nederland. Bij een Shichirin-grill zit je gezellig met z’n allen rondom het vuur van een draagbare tafelgrill. Met een Yakiniku tafelgrill maak je gegarandeerd indruk op je gasten én je weet zeker dat je een gezellige avond hebt omdat je niet de hele avond zelf in de keuken of in je eentje achter de barbecue staat.

Wat is een Shichirin-grill?

Shichirin is een compacte Japanse BBQ die, doordat deze zo compact en draagbaar is, ervoor zorgt dat je gezellige avonden aan tafel beleefd. Je zet deze grill eenvoudig op je buitentafel en vervolgens kun je de hele avond genieten van lekker eten en gezellig tafelen. Bij een Japanse barbecue zoals de rechthoekige Yakiniku grill is iedereen aan tafel zelf verantwoordelijk voor het grillen. Dat zorgt voor die gezellige sfeer en geeft jou echt de tijd om met je vrienden of familie te genieten van lekker eten.

De voordelen van een Shichirin-grill?

Het unieke aan een Shichirin-grill, in tegenstelling tot steengrillen, is dat je op echt vuur grillt. Hierdoor heb je een echte grill-smaak aan je vlees en om die reden noemen we het ook wel Japans barbecueën. Maar grillen op Shichirin is meer dan een BBQ.

Denk maar eens terug aan je laatste keer barbecueën…en al snel realiseer je jezelf dat jij dan degene bent die ergens in de hoek van de tuin bezig is om vlees, vis of groente te grillen voor je gasten. Bij een Japanse BBQ zit je gezellig aan tafel en leg je kleine verfijnde gerechten op de grill. Daar komen bijvoorbeeld ook de bekende yakitori spiesjes vandaan. Het is een andere manier van grillen. Je verkrijgt hiermee wel de lekkere smaak, maar bent niet bezig met de grote stukken vlees of vis.

Tip: Maak voordat je feestje of borrel begint verschillende yakitori spiejes klaar. Iedereen geniet ervan om zelf een spiesje op de Shichirin-grill te leggen en zo heb jij tijd om met je bezoek te kletsen.

Draagbaar en gemakkelijk in gebruik

Een BBQ in de tuin aan het einde van een lekkere zonnige dag is ook heerlijk natuurlijk. Alleen een grote barbecue neem je niet gemakkelijk mee op vakantie of wanneer je lekker een dag outdoor bent. Laat staan wanneer je bij vrienden op bezoek gaat. Het voordeel van een Shichirin-grill is dat deze lichter zijn om mee te nemen en gemakkelijker draagbaar zijn dankzij de handige handvatten. Ze zijn uiteraard niet allemaal even licht, dus check wel voordat je overgaat tot het kopen van een Shichirin-grill wat het gewicht is.

Duurzaam en een langere levensduur

Shichirin-barbecues zijn niet per se goedkoop en zeker niet als je het vergelijkt met een steengrillplaat, maar ze zijn wel duurzamer en gaan veel langer mee. Het is geen goedkoop plastic maar stevig composiet materiaal en dat voel je meteen. De grills zijn gegarandeerd een goede investering en bieden je een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding. Dat alles natuurlijk naast de leuke zomeravonden die je gaat beleven met je eigen Yakiniku Shichirin-grill.

Leave a Reply